5 / 5 (1 гласа)

Експлоатирането на автомобила несъмнено е придружено от амортизация. С времето се появяват различни повреди и дефекти: по ходовата част, двигателя и купето. Вътрешния и външния й естетически изглед се влошава. Автобои Стеос ви представя едно възможно решение как да поправите драскотините и чертите по боята на вашия автомобил.

Автомобилна боя в спрей!

Предимствата й са в това, че цветът на боята се изготвя по каталожен номер. Ако не го знаете можете с автомобила си да посетите един от нашите магазини и заедно да го открием, като има опция да бъде металик или перла. Една опаковка е достатъчна за един детайл (около 1м²). Не задължава колата ви да се среща с професионален бояджия. Всеки един би могъл да я нанесе върху засегнатата повърхност. Препоръчително е преди да започнете работа да почистите и обезмаслите. При силно наранени и дълбоки дефекти, ако е наложително да използвате автомобилен кит (шпакловка) е желателно върху него да поставите филер (шприц кит), за да не се просмуче боята и да остане петно. Матирайте с водна шкурка, обезмаслете и боядисайте. Ако имате малко поле, което искате да боядисате, но то се намира върху голям детайл (пр.: преден капак), без да отсичате нанесете боята, след това лакът, а цялостната завършеност ще се предадете накрая с абразивни пасти за полиране.

Със спрея се работи лесно, разклаща се многократно. Позиционира се на около 20- тина см от работната повърхност и се натиска. Не го насочвайте директно към наранените участъци, а ако е възможно започнете да пръскате извън детайла. С плавно и равномерно движение минете през желаното от вас място и на финала спрете да пръскате от другата страна на детайла, но извън него. Нанесете два слоя, като изчаквате около 15 мин. между тях и завършете след около час с два слоя автомобилен лак, който също за ваше удобство може да бъде в спрей. Внимавайте да не прекалите с боята, за да не се образува т.н. оливане, но знайте, че недостатъчното количество от друга страна няма да заличи драскотините и те ще продължат да се виждат и след лакирането.

Съветите, които са описани по- горе са препоръчителни и са предназначени за непрофесионалисти. Автобои Стеос не носи отговорност при реализирането им. Ако имате съмнения или претенции относно тях, ви молим да се обърнете към услугите на професионалист.


Напиши коментар


Моля въведете име

Невалидна електронна поща!