5 / 5 (1 гласа)

За пореден път пред известен бургаски мол се състоя автомобилно изложение. Сред производителите присъстваха имена като Шкода, Фиат, Сеат, Мазда и др. Зрителите имаха възможността да се запознаят отблизо с най- новите тенденции в автомобилостроенето. За съжаление не присъстваха големи имена като Хонда, БМВ и Ауди, а двата модела на Мерцедес не бяха достатъчни за любителите. Френските производителите се представляваха само от Ситроен, което можем да наречем скромно, но…

Въпреки това на изложението видяхме модели на произведените в България – Грейт уол, автомобили. Успяхме да видим новият пикап на Фиат и товарният микробус на Хюндай. За улеснение на присъстващите всички експонати бяха с изнесени технически характеристики, екстри за модела и ценови листи. Любезни консултанти отговаряха на въпроси. За най- любопитните, вратите на част от експонатите биваха отваряни и те имаха възможността да се настанят в колите. Висококачествените материали в никакъв случай не отсъстваха. Пластмаса и кожа умело се преплитаха, за да може водачът и пасажерите да изпитват удобство и комфорт.  Навигационните екрани и безбройните бутони са само част от задължителните екстри, без които не могат да минат нито производителите, нито потребителите. В допълнение с големите алуминиеви джанти, всеки един от експонатите представляваше произведение на изкуството.

Дизайнът залагаше на плавните линии с агресивни нотки, изразени най- вече при фаровете, радиаторната решетка и предната броня. При повечето модели страничните мигачи все по- рядко се намираха върху калниците, вместо това производителите са решили да ги прехвърлят върху страничните огледала. Сред перлите в короната успяхме да видим спортната Мазда Mx – 5 и луксозните модели на Лексус, които увеличиха радостта ни от това изложение.

Друга тенденция, която също ни направи приятно впечатление, е че при моделите от висок клас се използват металикови бои. Тази година видяхме тенденцията да се използват такива с едро зърно. Естествено най- отличителни бяха червеният металик, тъмно оранжевият и кафявият, които придаваха на автомобила допълнително класа и го правеха още по- апетитен в очите на купувача.  

В заключение можем да кажем, че въпреки липсата на някои производители, изложението в Бургас задоволи нуждите на аудиторията. Уместно е да споменем, че като единствено такова събитие в морския град, то трябва да продължи ежегодното си провеждане. И да се надяваме следващата година да имаме възможността да се любуваме на още повече производители и експонати.




Напиши коментар


Моля въведете име

Невалидна електронна поща!